Voorjaarstrip 2013

Dit jaar brengt de voorjarstrip van onze vereniging ons op het grootste en wellicht ook wel het mooiste Waddeneiland, TEXEL.

Over deze reis is niet al te veel te melden omdat het grootste deel van de trip ook voor ons een verrassing is.  Wat we wel weten is dat we via een snelle route naar De pont rijden om vervolgens de oversteek te maken naar dit mooie eiland.  Onderweg is er natuurlijk wel tijd voor een of twee kopjes koffie met gebak.  op het eiland aangekomen rijden we direct door naar ons lunchadres (ook dat is een verrassing) en na de lunch stapt in iedere bus een gids in die ons zoveel mogelijk van het eiland zullen laten zien.

Wist u overigens dat Texel de laatste plek in Nederland is geweest waar tijdens de tweede wereldoorlog gevechten zijn geleverd. Deze strijd, De opstand van de Georgiërs ook wel Russenoorlog genoemd, was een opstand van Georgische militairen van de Wehrmacht die door het Duitse Rijk waren gelegerd op het bezette Nederlandse eiland Texel, gericht tegen de Duitsers. De opstand begon in de nacht van 5 op 6 april 1945 en eindigde pas op 20 mei 1945, meer dan twee weken na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, toen het Canadese leger op Texel aankwam.Onder de Georgische opstandelingen, de Duitse militairen en de Texelse burgerbevolking vielen in totaal ten minste 1000 doden.

Op Texel is een monument ter nagedachtenis van deze strijd en ongetwijfeld zal dit ook een onderdeel van de rondrit zijn..

Na afloop van de rondrit heeft iedereen een uur de tijd om iets voor zich zelf te doen, waarbij een bezoek aan het bekende Eco-Mare een mogelijkheid is. De entree hiervan moet u wel zelf betalen.

We gebruiken het diner weer op het vaste land, in Friesland en gaan vervolgens, hopelijk weer een boel ervaringen rijker, naar huis.

Om u op te geven voor deze trip kunt u gebruik maken van het aanmeldformulier dat u is toegezonden, of u stuurt een mail naar fa.terweel@belastingdienst.nl

.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *